Reis Bulgarije: Aid Mission

To Help Each Other

Reis Bulgarije: Aid Mission

MFAN NL was te gast bij Stefan en zijn vrouw Anki, hun kinderen Philip,Emma en Victor. Dit echtpaar heeft een hart voor Bulgarije om arme mensen te helpen en wel speciaal de roma zigeuners.

Netwerk in binnen- en buitenland

In het binnenland ontstaan de contacten via locale kerken en burgemeesters, maar ook door mensen die ze eerder hebben geholpen.
Sinds kort zijn de contacten van Aid Mission uitgebreid tot op regeringsniveau; vanwege hun succesvolle werk onder de roma zigeuners komen vragen hoe met deze doelgroep om te gaan en deze te kunnen helpen.

Dagelijkse werk Scholing en werk zoeken

Stefan en Anki bezoeken de dorpjes, bouwen relatie’s en bieden herscholing aan waardoor cursisten een eigen zaak kunnen beginnen of werk vinden. Naast de herscholing wordt een stageplek geboden en werkgarantie. Gemiddeld vindt 9 van de 10 werk.

Winkels

10 winkels zijn ontstaan met ’n werkgelegenheid voor 40 mensen (familie’s)die salarissen ontvangen. In de winkels wordt een gedeelte van de hulpgoederen verkocht om het totale werk van de stichting mogelijk te maken; de opleidingen, het werk voor de roma’s etc. etc. De rest wordt geschonken aan armen. Het één kan niet zonder het ander.

Armen en kwetsbaren

Stefan en Anki zijn pioniers en hebben visie. Al hun tijd, creativiteit en middelen steken zij in het helpen van armen, de roma’s en daarnaast ook geestelijk en lichamelijk gehandicapten.

Hulpgoederen

Bulgarije meubels laden 1

De samenwerking met MFAN NL bestaat uit transporten bestaande uit een combinatie van meubels, kleding en huishoudelijke artikelen.

MFAN NL ontvangt hulp via verschillende bedrijven, zoals Goossens, ’t Pakthuys, Vobra, ’n stukadoorsbedrijf, 2 boekhoudbureau’s; Raaymakers en Damen, kinderdagverblijf Korein, EKC en vele personen die thuis via hun relatie’s spullen verzamelen.

 

MFAN NL / 2004-2015

Sinds het ontstaan in 2004 zijn we vrijwel hoofdzakelijk in NL a/h werk geweest en dit jaar 2015 hebben we de gelegenheid om een paar projecten te bezoeken. Deze reis naar Bulgarije heeft ons zeer geinspireerd, in oktober gaan we naar de diverse projecten in de Oekraïne.