Of het nu het penningske van de weduwe is- Luk 21

of goederen die in goede staat zijn

of een mooi geldbedrag

We ontvangen het in dankbaarheid

Om weer uit te delen daar waar nood is


Wilt U aub duidelijk vermelden voor welk doel, project, partner en/of land uw gift of donatie bedoeld is?


Stichting  To Help Each Other Veghel
bank rekening nummer:IBAN : NL 49 RABO 0103 7266 08

BIC: RABONL2U

ANBI  nr 814531118 ( giften zijn aftrekbaar voor Nederlandse inkomsten belasting)

Dank voor alle hulp en iedere bijdrage.


Slim Geven?

Misschien is een periodieke schenking iets om te overwegen?

Wat is periodiek schenken?

Een periodieke schenking/gift is een structurele gift aan een goed doel (ANBI) die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van deze overeenkomst is minimaal vijf jaar.

Wat zijn de voordelen voor mij?

Het grote voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen en u dus een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst. Giften die niet schriftelijk vastgelegd zijn als periodieke schenking/gift, zijn niet of slechts voor een klein deel aftrekbaar.

Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus:

  • meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenkingen ;of
  • meer schenken zonder dat het u meer kost.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Dit voordeel kan wel oplopen tot 52%. Het inkomstenbelastingvoordeel kunt u zelf berekenen met de Schenkcalculator >>>. Hieronder een voorbeeld berekening.

Hierboven een voorbeeld waarbij u bijv al 100€ per maand als gift geeft ( 1200 per jaar) Bij slim schenken via een schenkingsovereenkomst bespaart u of 448 euro of u kunt 700 euro meer schenken zonder dat het u meer kost. Kijkt u bij de link van de schenkingscalculator om uw situatie en bedragen te laten voorrekenen. link Schenkcalculator >>>.

Wat zijn de voordelen voor het goede doel?

De voordelen voor de goede doelen zijn dat zij met uw structurele steun vertrouwen en financiële middelen krijgen om hun doelstellingen te bereiken. Schenkt u uw belastingvoordeel mee dan kan het goede doel op een groter bedrag rekenen terwijl u hiervoor niet meer hoeft te betalen. 

Hoe regel ik een periodieke schenking?

Wilt u een bestaande donatie omzetten of wilt u direct een goed doel steunen met een periodieke schenking dan heeft u een schenkingsovereenkomst nodig.